Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for
an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for
a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE
(free of charge)

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Balance Tower / Media façade

Balance Tower
Balance Tower

Discipline: Communication

Discipline: Communication

The media façade’s concept of the newly erected water deposit in Barcelona translates the architecture’s aesthetic, the function of the building and its sustainable energy concept into a media experience using a graphically abstract, visual language. The building of the Spanish water supply company ATLL represents itself as a media landmark and a symbol for sustainable solutions. The light choreography explores the sustainable management of water reserves by evoking the natural water cycle of rain and evaporation. The power consumption of the louver’s LEDs integrated into a patchwork of metal and photovoltaic elements is entirely supplied by solar energy.

Client / Manufacturer

Aigües Ter Llobregat (ATLL)

Aigües Ter Llobregat (ATLL)
Sant Joan Despí, Barcelona, El Salvador

Design

ag4 media facade GmbH

ag4 media facade GmbH
Köln, Germany