Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for
an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for
a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE
(free of charge)

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Württembergische Gemeindeversicherung wgv / Customer centre

Württembergische Gemeindeversicherung wgv

Discipline: Interior Architecture

Württembergische Gemeindeversicherung wgv
Württembergische Gemeindeversicherung wgv
Württembergische Gemeindeversicherung wgv
Württembergische Gemeindeversicherung wgv
Württembergische Gemeindeversicherung wgv
Württembergische Gemeindeversicherung wgv

Discipline: Interior Architecture

The wgv insurance group has built a new headquarter in Stuttgart’s city center; the ground floor functions as a customer service centre. The result is a spacious, open room of 1000 m², which is distinguished by precise customer guidance and maximum acoustic discretion. At the same time the customer service centre presents the insurance company to the outside world. A light wall reflects the group’s corporate color. In this highly visible corner, this light wall and the prominent triple of conference islands set a strong visual accent. The curved, preset façade leads to the main entrance area, which is clearly marked by an extracted canopy. Reception, work and waiting areas merge seamlessly into one another in the interior. The terrazzo floor and guiding ceiling elements establish an additional link between the separate areas. The individual customer service desks are ordered sequentially within the open, elongated room. The table elements lead in a continued band towards ceiling, ensuring maximum spatial and acoustic discretion thanks to their enclosed form and materiality. The ceiling and lighting design above furnishes the spacious room with additional rhythm.

Client / Manufacturer

wgv Württemb. Gemeindeversicherung

wgv Württemb. Gemeindeversicherung
Stuttgart, Germany

Design

Ippolito Fleitz Group – Identity Architects

ippolito fleitz group
Stuttgart, Germany

Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Fabian Greiner

GO TO PROFILE