Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Bitonic / Residential building

Bitonic
Bitonic

Discipline: Architecture

Bitonic
Bitonic
Bitonic
Bitonic
Bitonic

Discipline: Architecture

The climatic and topographical conditions required the architects to develop relevant countermeasures. Because of the heavy local rainfall and low terrain, they sought to retain the land for planting as much as possible. The building was raised by a half-story through the construction of an English half-basement, which can be used for parking and storage. The first floor is on the raised half. This allows the damp and hot air on the ground to be carried away by the wind, keeping the room cool and dry. In order to filter sunlight, a metal grille was mounted on the outer wall. This also serves to add a refined shape.

  • DATE OF LAUNCH 2020

  • DEVELOPMENT TIME 25 - 36 months

  • TARGET REGIONS Asia

  • TARGET GROUPS Consumer / User

Client / Manufacturer

ZHUCUN Design

Zhucun Design
Kaohsiung City, Taiwan

Go to profile
Design

ZHUCUN Design

Zhucun Design
Kaohsiung City, Taiwan

Wei Li Yen

Go to profile