Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Matsuzaki Kindergarten Playroom / Kindergarten playroom

Matsuzaki Kindergarten Playroom
Matsuzaki Kindergarten Playroom

Discipline: Architecture

Discipline: Architecture

A 100-year-old traditional wooden house was rebuilt into a kindergarten playroom. The existing building suffered various issues, such as aging, humidity, and deficiencies in earthquake resistance. Reinforcing the structure and creating earthquake-resistant walls would make it difficult to create a large space for a playroom. The architects found a workaround by simply reducing the building's weight and using only its framework. The placement of an outer steel frame around the older building also solved the humidity problem and issues related to its age. The large space in the traditional wooden house nestled inside a steel building creates a remarkable space where children can flourish.

  • DATE OF LAUNCH 2019

  • DEVELOPMENT TIME up to 12 months

  • TARGET REGIONS Asia

  • TARGET GROUPS Consumer / User, Other target groups: Children and Kindergarten

Client / Manufacturer

Matsuzaki Kindergarten

Matsuzaki Kindergarten
Hofu, Japan

Design

SHIGERU AOKI Architect & Associates

SHIGERU AOKI Architect & Associates
Fukuoka, Japan

Go to profile