Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

WOORAN FOUNDATION / Mixed-use building

WOORAN FOUNDATION

Discipline: Architecture

WOORAN FOUNDATION

Discipline: Architecture

Seongsu-dong is home to both remnants of industrial manufacturing from the 1970s and artisan shops. This project is relatively large compared to the nearby buildings, so visual and physical continuity had to be maintained to avoid any dissonance with the context. The architects followed a two-fold approach. They designed the large building as a collection of small entities in proportion to surrounding building sizes. They also used concrete surfaces to maintain a proper sense of scale. This project presents a new type of organic complex that reflects the context of the Seongsu-dong neighborhood where factories, offices, and cultural facilities coexist.

  • DATE OF LAUNCH 2018

  • DEVELOPMENT TIME 25 - 36 months

  • TARGET REGIONS Asia

  • TARGET GROUPS Consumer / User

Client / Manufacturer

Wooran Foundation

Wooran Foundation
Seoul, South Korea

Design

THE_SYSTEM LAB

THE_SYSTEM LAB
Seoul, South Korea

Chanjoong Kim

Go to profile