Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Cultural center of Beicheng Central Park in Hefei / Cultural center

Cultural center of Beicheng Central Park in Hefei
Cultural center of Beicheng Central Park in Hefei

Discipline: Architecture

Discipline: Architecture

The new Cultural Center is part of the one million square meter development of the Beicheng Central Park residential area. In the early stage, it has served as a demonstration center, while later on it will serve as a library and children's education center. The challenge was how to form a distinctive and powerful city interface to correspond with the immense city park and to create a field of unique experiences. The concept "ambiguous boundary" is used to create a new architectural prototype for the definition of courtyard space. It is corridor composed of a short wall, with combination of different forms and modules, creating a diverse definition for courtyard space and a complex spatial experience.

  • DATE OF LAUNCH 2017

  • DEVELOPMENT TIME up to 12 months

  • TARGET REGIONS Asia

  • TARGET GROUPS Consumer / User, Other target groups: Community Children, Student and Residents

Client / Manufacturer

Hefei Vanke Central Park | The Three of Wind

Hefei Vanke Co., Ltd. & Suzhou New Real
Hefei, China

Go to profile
Design

Shenzhen Huahui Design Co., Ltd.

Shenzhen Huahui Design Co., Ltd.
Shenzhen, China

Shenzhen Huahui Design, hhd-sz (Architectural Design), Xiao Cheng (Chief Architect), Yin Shibo, He Qifan, Mao Weiwei (Project Architect)