Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

TAKI 滝 / Architecture

TAKI 滝
TAKI 滝

Discipline: Architecture

TAKI 滝
TAKI 滝
TAKI 滝
TAKI 滝
TAKI 滝

Discipline: Architecture

The brief was to design a building that blends naturally into winter snow and summer greenery. The living space is located 7 meters above the garage level, accessible from the entrance through the underground stairs. The building is composed of a concrete wall structure primarily in consideration of the expected heavy snow load, but the structure also perfectly serves as large frames through which magnificent natural views appear like works of art. This building was named “TAKI” (meaning “waterfall” in Japanese) inspired by the surrounding landscape and the fact that water drawn from the nearby creek flows into the entrance.

  • TARGET GROUPS Consumer / User

  • TARGET REGIONS Asia

  • DEVELOPMENT TIME 13 - 24 months

  • DATE OF LAUNCH 2017

Client / Manufacturer

HIKOKONISHI ARCHITECTURE Inc.

HIKOKONISHI ARCHITECTURE Inc.
Sapporo-shi, Japan

Go to profile
Design

HIKOKONISHI ARCHITECTURE Inc.

HIKOKONISHI ARCHITECTURE Inc.
Sapporo-shi, Japan

Hikohito Konishi

Go to profile