Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Cultural innovation store / Museum design

Cultural innovation store
Cultural innovation store

Discipline: Interior Architecture

Discipline: Interior Architecture

The design for the retail area outside is timber framing racks in the theme of black and white. It reinforces the idea of the museum, but in a subtle way. The design for the inner retreat area is based on wood texture. Visitors may embrace a slow-paced, relaxing lifestyle through appreciating the art pieces, reading books, and enjoying coffee. In this project, FANAF created a circuitous space with clear spatial hierarchy. The retail area outside and the retreat area inside are interconnected. The timber framing structure serves the function of separating these two areas, yet creates a visual connection between them.

  • TARGET GROUPS Consumer / User

  • TARGET REGIONS Asia

  • DEVELOPMENT TIME other period: 6-8months

  • DATE OF LAUNCH 2017

Client / Manufacturer

Nanjing Museum of Natural History

Nanjing Museum of Natural History
Nanjing, China

Design

FanJi Architectural Design Firm

FanJi Architectural Design Firm
Nanjing, China

Xin Jin