Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

TAO ZHU YIN YUAN / Residence

TAO ZHU YIN YUAN
TAO ZHU YIN YUAN

Discipline: Architecture

TAO ZHU YIN YUAN
TAO ZHU YIN YUAN
TAO ZHU YIN YUAN
TAO ZHU YIN YUAN
TAO ZHU YIN YUAN

Discipline: Architecture

TAO ZHU YIN YUAN is a residential project located near Taipei 101 in Taiwan which is an eco-designed, energy-conserving and carbon-absorbing green building to take actions on the most difficult challenges of the 21st century: global warming and climate change. The structure design is rotated 4.5° clockwise at every floor to a total of 90° allowing sky-villas to plant trees. Moreover, column-free inside space offers flexibel interior design. It is a vertical forest architecture which absorbs carbon dioxide about 130 tons per year, and its completion is expected in December 2017.

  • TARGET GROUPS Consumer / User

  • TARGET REGIONS Asia, Europe, North America

  • DEVELOPMENT TIME other period:: more than 36 months

  • DATE OF LAUNCH 2017

Client / Manufacturer

BES Engineering Corporation

BES Engineering Corporation
Core Pacific Group
Taipei, Taiwan

Go to profile
Design

Vincent Callebaut Architectures

Vincent Callebaut Architectures
Paris, France