Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for
an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for
a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE
(free of charge)

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

LOFT PANZERHALLE / Loft

LOFT PANZERHALLE
LOFT PANZERHALLE
LOFT PANZERHALLE
LOFT PANZERHALLE
LOFT PANZERHALLE

Discipline: Interior Architecture

LOFT PANZERHALLE
LOFT PANZERHALLE

Discipline: Interior Architecture

On 350 m² and on two floors, the classic idea of "loft" becomes noticeable but in some ways reinterpreted. In order to guarantee illumination and spatial relation we dispense with a typical gallery and keep the upper window strip vacant. You do not experience the way between the levels on the extensive staircase sculpture to be a vertical connection but rather a spatial experience full of suspense. Additionally, this sculpture zones the whole room and provides a roof for the kitchen. The room and the view keep interrelated and faultless, thus the area is not cut in separated volumes but stays perfectly tangible.

  • DATE OF LAUNCH 2015

  • DEVELOPMENT TIME up to 12 months

  • TARGET REGIONS Europe

  • TARGET GROUPS Consumer / User

Client / Manufacturer

PANZERHALLE SALZBURG

PANZERHALLE SALZBURG
Salzburg, Austria

Design

smartvoll

smartvoll architekten
Wien, Austria

GO TO PROFILE