Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Vis-á-vis / Interactive Parkbench

Vis-á-vis
Vis-á-vis

Vis-avis is a piece of public seating that encourages social interaction. Chance encounters and the value of social interactions are often ignored. The orientation and distance between standard park benches hinders interactions. Vis-à-vis reimagines the park bench as an ideal object to spark urban interactions. It is a bank that orientates users towards one another thus promoting face-to-face interaction. Vis-à-vis. In challenging the norm of public personal space, the Vis-à-vis becomes a social experiment and a meeting place.

University

ecosign/ Academie for design

ecosign/ Academie for design
Köln, Germany