Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE (free of charge)

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

The Paper Pavilion / Retail Architecture

The Paper Pavilion
The Paper Pavilion

The Paper Room is a recycled furniture showroom located in Geylang Bahru, Singapore. The showroom is to become a redevelopment of the existing warehouse, taking two units.

With sustainability as the main focus of the project, the space experiments the possibilities of living in recyclable cardboard spaces & new technologies such as piezo-electricity, harvesting energy from its surrounding environment(i.e wind energy) & the residual effects from the physics of its occupants' activities, while pushing the boundaries of material properties.

The end product was a futuristic show-piece of unusual technologies & materials.

University

Temasek Polytechnic

Temasek Polytechnic
Singapore, Singapore

Larry Teo Wei Hin,
Temasek Polytechnic