Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for
an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for
a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE
(free of charge)

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Bamboo Fill-house / Bamboo Fill-house

Bamboo Fill-house
Bamboo Fill-house

The bamboos grow up and intertlace each other to form a outer skin. They make the temperature of the base inside cooler than outside. With blocking the sunlight by the tall surrounding bamboos, natural light Irradiates through the gap of the bamboos instead of on the ground directly. Breeze convective through the gap between bamboos and bamboos. By the false space that the bamboos have interlaced as a concept, people have different doings inside. Eventually, the bamboos and the base combine into one.And Achieve Symbiotic.

University

DAYEH University

DAYEH University
Changhua, Taiwan

Teng Chuan Chen,
DAYEH University