Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for
an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for
a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE
(free of charge)

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Headquarter Ueberholz / Office

Headquarter Ueberholz
Headquarter Ueberholz

Discipline: Architecture

Discipline: Architecture

Nico Ueberholz has created a 780 m² office building, which is a paradigm for the consistent continuation of the company’s philosophy. The fronts initially show a closed concrete block. At first glance, there are no doors or windows to be found and you can only guess the actual entrance through the signage. But when you enter through the 3.7 m high and 380 kg solid oak door, you find yourself directly in a light-flooded office, which offers ten workspaces. It is a creative source of inspiration for demanding work. The objective of creating a three-dimensional business card has been achieved – and perhaps even exceeded.

  • DATE OF LAUNCH 2014

  • DEVELOPMENT TIME up to 12 months

  • TARGET REGIONS Europe

  • TARGET GROUPS Consumer / User

Client / Manufacturer

Ueberholz

Ueberholz GmbH
Wuppertal, Germany

GO TO PROFILE
Design

Ueberholz

Ueberholz GmbH
Wuppertal, Germany

GO TO PROFILE