Unsupported browser

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sign up for
an Award

Participate with your entry in one of our professional or student awards.

Sign up for an award

Sign up for
a Profile

Create your own profile and publish it in the iF WORLD DESIGN GUIDE.

Sign up for a profile

Learn more:

iF SOCIAL IMPACT PRIZE
(free of charge)

Present your project for free and win your share of EUR 50,000 in prize money.

Publish your project

Eingetreten! / Permanent exhibition

Eingetreten!

Discipline: Interior Architecture

Discipline: Interior Architecture

Behind cloister walls, reduction has been elevated to a principle. Reflection upon the essential thus forms the core of the new permanent exhibition design of the Stiftung Kloster Dalheim, LWL-Landesmuseum für Klosterkultur, the Westphalian state museum for monastic culture. Sparingly employed modern installations stand on more than 3,000 m² of exhibition space, providing an exciting contrast to what is basically a late medieval structure. In keeping with traditional monastic virtues such as humility and modesty, a few carefully chosen materials have been used, generally leaving traces of workmanship visible.

Client / Manufacturer

Landschaftsverband Westfalen-Lippe

Landschaftsverband Westfalen-Lippe
Münster, Germany

Design

Thöner von Wolffersdorff GbR

Thöner von Wolffersdorff GbR
Augsburg, Germany

Tobias von Wolffersdorff, Christian Thöner, Robert Strauch, Ulrike Schäfer, Veronika Bruchner, Jobst von Sydow, Andrea Gneier, Karen Irmer, Simone Hüetlin, Jürgen Hefele

GO TO PROFILE